Suroviny:
9 plátkov cestovín lasagne (bez predvárania)
90g sójového granulátu
250ml pasírovaných paradajok (paradajková šťava)
oregano
provensálske korenie
3 strúčiky cesnaku
olivy
Bešamel:
4 polievkové lyžice hladkej múky
4 polievkové lyžice oleja
1liter prevarenej vody
1/2 kávovej lyžičky muškátového orieška
1 kávová lyžička soli
Postup:
Paradajkovú šťavu prevaríme, pridáme pretlačený cesnak, oregano a provensálske korenie podľa chuti, na kolieska nakrájané olivy a necháme povariť 10 minút. Do omáčky vsypeme sójový granulát a osolíme. Necháme chvíľu odstáť. Za ten čas si pripravíme bešamelovú omáčku.V hrnci rozohrejeme olej, pridáme múku a krátko smažíme. Zalejeme vriacou vodou za stáleho miešania, osolíme a pridáme muškátový oriešok. Varíme do zhustnutia.
Do pekáča naukladáme prvú vrstvu lasagní (3 plátky vedľa seba) na ne rozotrieme hotovú omáčku a polejeme bešamelom. Takto pokračujeme až do tretej vrstvy (čisté pláty bez omáčky), ktorú po vrchu zalejeme bešamelom a posypeme pažitkou. Pečieme vo vyhriatej rúre do zhnednutia.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára