Rochovské bóčky

Suroviny:
1 kg zemiakov
2 veľké cibule
4 strúčiky cesnaku
250g špekačiek
2 vajcia
200g hladkej múky
200g polohrubej múky
olej
mletá paprika
čierne mleté korenie
majoránka

Postup:
Z jednej nakrájanej cibule, oleja, jednej kávovej lyžičky mletej sladkej papriky a dvoch lyžíc hladkej múky urobíme vo veľko hrnci na polievku zápražku, do ktorej prilejeme cca do 3/4 vlažnej vody. Necháme variť, osolíme, pridáme majoránku.
Zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na menšie kúsky a spolu so špekačkami zomelieme na mäsovom mlynčeku. Do vzniknutej masy pridáme vajcia, soľ a postupne pridávame múku tak aby sme dosiahli hustotu haluškového cesta.


Z hotovej masy tvarujeme vždy mokrými rukami guľky, ktoré varíme v pripravenej polievke cca 20 minút (guľky po prvých 5 minútach podoberieme aby sa neprichytili) kým nevyplávajú na povrch.

Hotové guľky podávame s polievkou, v ktorej sa varili.

Žiadne komentáre: