Čínske tofu

Suroviny:
200g údeného tofu
1 veľká mrkva
50g bielej kapusty
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 kávová lyžička korenia na čínu
1/2 kávovej lyžičky kari korenia
2 kávové lyžičky sladkej sójovej omáčky
1 polievková lyžica Umeoctu
1/2 kávovej lyžičky mletého zázvoru
olej
soľ

Postup:
Na oleji vo woku osmažíme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme korenie na čínu, kari korenie a na rezance nakrájanú mrkvu s kapustou. Smažíme asi 5 minút, potom zaleje Umeoctom a sójovou omáčkou, pridáme zázvor a na rezance nakrájané údené tofu. Celé dobre opečieme, podlejeme cca 3dcl vody, osolíme a prikryté podusíme 10 minút. Hotové podávame s cestovinami alebo ryžou. Môžeme ozdobiť tatarskou omáčkou a zeleninou.


Žiadne komentáre: