České "špaldové" buchty

Suroviny:
350g špaldovej hrubozrnnej múky
150g hladkej muky extra 00
250ml vody
50g oleja
1 vajce
50g hnedého trstinového cukru
4 polievkové lyžice sójového mlieka (sušené)
1 vanilkový cukor
2 kávové lyžičky instantného droždia
štipka soli
slivkový lekvár, mak, orechy (na náplň)

Postup:
Do nádoby od pekárničky nasypeme droždie, pomiešané múky a ostatné prísady (okrem vody a surovín na náplň). Prísady zalejeme vodou. Cesto vypracujeme na programe RYE DOUGH (Panasonic SD-255) - použil som špeciálny hneták na ražnú múku. Trvanie programu 2 hodiny. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice z každej vyváľame plát o hrúbke cca 1 cm, z ktorého hrnčekom vykrajujeme kolieska. Na každé koliesko dáme plnku podľa chuti (lekvár, mak, orechy), koliesko s plnkou zabalíme do batôžku

a uložíme spojom dole na vopred vymastený pekáč. Takto pokračujeme aj s ostatnými buchtičkami; nezabudnime ich medzi sebou potrieť olejom aby sa nám pri pečení nezlepili.

Pečieme pri teplote 180°C 20 až 25 minút. Z tejto dávky pripravíme cca 30 ks buchtičiek.

Radšej len 20 minút ;-)

Žiadne komentáre: