Suroviny:
1kg hladkej múky extra 00
0,5 litra studenej vody
Zeleninový bujón
Postup:
Z múky a vody vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme odpočívať 2 hodiny pri izbovej teplote. Ideálne v uzavretom hrnci aby cesto po vrchu neuschlo. Odstáte cesto preložíme do väčšej misky a striedavo ho premývame studenou a teplou vodou, ktorú napustíme do misky a potom zafarbenú do biela zlejeme.
Vymývame dovtedy, kým nám neostáva čistá voda. ZAČÍNAME A KONČÍME VŽDY STUDENOU VODOU!
Hotovú masu nakrájame a 1cm hrubé plátky, ktoré 20 min. povaríme vo vriacej vode s bujónom.
Hotové scedíme a na tanieri necháme vychladnúť. Ďalej už upravujeme ako klasické mäso. Môžeme ho marinovať alebo uskladniť v chladničke v uzavretej nádobe na ďalšie spracovanie.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára