Žemľovka

Suroviny:
8 rožkov
4 vajcia
500ml sójového mlieka
1 vanilkový cukor
700ml strúhaných zaváraných jabĺk
hnedý trstinový cukor
škorica
soľ
olej
hrozienka

Postup:
Z mlieka, vajec, vanilkového cukru a štipky soli pripravíme základ na namáčanie rožkov. Rožky nakrájame na centimetrové kolieska a namočené ich ukladáme do papierom vystlaného a olejom vymazaného pekáča. Keď máme hotovú prvú vrstvu na vrch rozložíme jablká, posypeme škoricou, hnedým cukrom a hrozienkami. Na vrch uložíme druhú vrstvu namočených rožkov. Zvyškom zmesi mlieka povrch rovnomerne polejeme, posypeme škoricou a hnedým cukrom. Pečieme do zhnednutia cca 60 minút v stredne vyhriatej rúre.


Žiadne komentáre: