Zeleninová polievka s krupicovými knedlíčkami

Suroviny:
1 zeleninová zmes na polievku
2 kávové lyžičky "dobroty" (vegeta bez glutamánu)
olej
1 cibuľu
2 polievkové lyžice hladkej múky
čierne korenie
polievkové korenie Maggi
sušená pažítka
Knedličky:
2 vajíčka
pšeničná krupica
1 kávová lyžička sušeného cesnaku
štipka sódy
soľ

Postup:
Z oleja a múky urobíme v hrnci zápražku, vsypeme zeleninu, pridáme "dobrotu", čierne korenie a cibuľu chvíľu osmažíme, zalejeme 1 litrom vody a varíme cca 20 minút do zmäknutia. Pripravíme si základ na knedličky, ktoré kávovou lyžičkou opatrne vkladáme do vriacej polievky. Povaríme a pridáme pažítku, dosolíme.

Žiadne komentáre: