Zeleninový boršč

Suroviny:
100g kapusty
2 cvikly (červené repy)
2 mrkvy
2 petržleny
210ml paradajkového pretlaku
olej
čierne korenie (podľa chuti)
soľ (podľa chuti)
1 kávová lyžička červenej mletej papriky
3ks bobkového listu

Postup:
Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. V hrnci na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a bobkový list. Prikryté dusíme 10 minút. Ďalej pridáme cviklu, kapustu, čierne korenie a mletú papriku, podlejeme vodou (cca 500ml) a varíme ďalších 30 minút. Na záver vlejeme paradajkový pretlak, osolíme a povaríme 10 - 15 minút (poprípade doleje vodu). Podávame s chlebom a kyslou smotanou.


Žiadne komentáre: