Černicová roláda

Suroviny:
Cesto:
8 vajec
8 polievkových lyžíc tmavého trstinového cukru
6 polievkových lyžíc polohrubej múky
1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny

Plnka:
černicový lekvár (domáci)

Postup:
Bielky rozšľaháme so štipkou soli, postupne k nim pridávame trstinový cukor až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky pridáme múku zmiešanú so sódou. Pečieme 5 až 7 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom na pečenie. Potom vyberieme von a po miernom vychladnutí cesto vyklopíme. Natrieme lekvárom a stočíme (ja som natieral 2x aby sa lekvár dobre vpil do cesta). Hotovú roládu môžeme poliať čokoládou alebo posypať cukrom.

Žiadne komentáre: