Ananásová roláda

Suroviny:
Cesto:
8 vajec

8 polievkových lyžíc tmavého trstinového cukru
6 polievkových lyžíc polohrubej múky
1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny
Plnka:
4 dcl vody
1 ks Zlatého klasu
250g palmarínu
400g zaváraného ananásu
5 polievkových lyžíc práškového cukru

1 vanilkový cukor


Postup:
Bielky rozšľaháme so štipkou soli, postupne k nim pridávame trstinový cukor až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky pridáme múku zmiešanú so sódou. Pečieme 5 až 7 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom na pečenie. Potom vyberieme von a po miernom vychladnutí cesto vyklopíme.

Plnka: Z vody a zo Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s palmarínom. Do plnky pridáme práškový a vanilkový cukor a na jemno nasekaný ananás, ktorý sme poriadne zbavili nálevu.
Vychladnutú piškótu natrieme plnkou a zvinieme. Vrch rolády môžeme potrieť zvyškom plnky a posypať kokosom.

Žiadne komentáre: