Cukety v cestíčku s polentou

Suroviny:
1 cuketa
1 hrnček hladkej múky
voda
soľ
sušený (resp. granulovaný) cesnak
olej
Polenta:
1l vody
1 hrnček kukuričnej krupice špeciál (zn. ABO)
1 cibuľa
2 plátky zeleru
1/2 dcl oleja
1/2 kávovej lyžičky muškátového orieška

Postup:
Cuketu umyjeme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Po oboch stranách nasolíme, posypeme sušeným cesnakom a necháme pol hodinu odstáť kým pustí šťavu. Medzitým si pripravíme cestíčko z vody múky a štipky soli. Potom cuketu obalujeme v hladkej múke a namáčame v cestíčku a vyprážame na oleji.
Polenta:
Do 1 litra vriacej osolenej vody postupne vsypávame hrnček kukuričnej krupice pridáme muškátový oriešok a za stáleho miešania varíme na miernom plameni 15 minút. Hotovú, už naservírovanú polentu polejeme zmesou usmaženej cibuľky a na kocky nakrájaného zeleru. Podávame s uhorkovým alebo iným zeleninovým šalátom.


Žiadne komentáre: