Linecké kokosové keksy s čokoládou

Suroviny:
370g polohrubej múky
50g strúhaného kokosu
140g hnedého trstinového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
250g Palmarínu
1 celé vajce
citrónová kôra
1/2 prášku do pečiva
černicový džem
čokoládová poleva (napr. CARLA tmavá - 1 sáčok)

Postup:
Ingrediencie (okrem džemu a čokolády) dáme do misky a vymiesime na cesto. Hotové cesto odložíme na 15 minút do chladničky.
Potom cesto rozvaľkáme na približne 2 milimetrovú hrúbku a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na čistý plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na strednom stupni cca 8 minút. Kolieska začnú po okrajoch jemne zlatnúť. Ešte teplé ich zložíme z plechu a necháme vychladnúť.
Spájame domácim džemom (ja som použil černicový) a ozdobíme čokoládovou polevou.



Žiadne komentáre: