Linecké keksy

Suroviny:
420g polohrubej múky
170g hnedého trstinového cukru
250g Palmarínu
1 celé vajce
citrónová kôra
1/2 prášku do pečiva
černicový džem

Postup:
Ingrediencie (okrem džemu) dáme do misky a vymiesime na cesto. Hotové cesto odložíme na 15 minút do chladničky.
Potom rozvaľkáme polovicu cesta na približne 2 milimetrovú hrúbku a vykrajujeme kolieska. Do druhej polovice koliesok vykrojíme aj dierku a všetky kolieska ukladáme na čistý plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na strednom stupni cca 8 minút. Kolieska začnú po okrajoch jemne zlatnúť. Ešte teplé ich zložíme z plechu a necháme vychladnúť.
Spájame domácim džemom (ja som použil černicový) a kladieme koliesko s dierkou a koliesko bez dierky.

Žiadne komentáre: