Zamatová roláda

Suroviny:
Cesto:
6 vajec
6 polievkových lyžíc tmavého trstinového cukru
4 polievkové lyžice polohrubej múky
1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny
3 polievkové lyžice kakaa
štipka soli
1 biela čokoládová poleva (napr. zn. CARLA)

Plnka:
4 dcl mlieka
1 ks Zlatého klasu
250g masla
2 polievkové lyžice kakaa
5 polievkových lyžíc práškového cukru
1 vanilkový cukor

Postup:
Bielky rozšľaháme so štipkou soli, postupne k nim pridávame trstinový cukor až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky,pridáme kakao zmiešané so sódou bikarbónou a 4 lyžice polohrubej múky. Pečieme 5 až 7 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom na pečenie. Potom vyberieme von a po miernom vychladnutí cesto vyklopíme.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s maslom. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 polievkové lyžice práškového cukru a pol sáčku vanilkového cukru. Do druhej 2 polievkové lyžice kakaa, 3 polievkové lyžice práškového cukru a pol sáčku vanilkového cukru.
Vychladnutú piškótu natrieme najprv bielou a v zápätí tmavou plnkou a zvinieme. Po vychladnutí v chladničke ozdobíme bielou čokoládou.


Žiadne komentáre: