Findžový jablkový koláč

Suroviny:
2 hrnčeky hladkej múky T-650
1 hrnček celozrnnej špalovej múky
1 hrnček práškového cukru
2 vajcia
1/2 bal. prášok do pečiva
1 Palmarín
citrónová kôra z 1/2 citróna
850g olúpaných jabĺk (cca 8 ks)
50g hrozienok
1 bal. škoricového cukru
1/2 bal. vanilkového cukru

Postup:
Všetky prísady (okrem hrozienok, jabĺk, vanilkového a škoricového cukru) zmiešame a vypracujeme z nich cesto. Polovicu cesta vyklopíme na dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, vložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto poukladáme nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom a hrozienkami.



Z druhej polovice cesta znovu vyvaľkáme plát a položíme na postrúhané jablká. Povrch cesta poprepychujeme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na miernom plameni. Po upečení koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Žiadne komentáre: