Kung - Pao

Suroviny:
90g sójových rezancov Alfa-Bio
sójová polosladká omáčka
1 kávová lyžička korenia na Čínu
1/2 kávovej lyžičky mletého zázvoru (ďumbiera)
1 strúčik cesnaku
1 čili paprička (sušená)
1/2 kávovej lyžičky čierneho mletého korenia
2 vajcia
2 hrste nesolených arašidov
olej

Postup:
Namočené a odkvapkané sójové rezance zmiešame s korením na čínu, čiernym korením, zázvorom a 1 polievkovou lyžicou sójovej omáčky. Necháme postáť 30 minút a do zmesi vlejeme 2 rozšľahané vajíčka, premiešame a dosolíme. Vo woku rozpálime olej, vložíme nasekanú čili papričku a roztlačený cesnak, chvíľu osmažíme a pridáme sójové rezance.



Smažíme cca 5 minút, pridáme arašidy a podľa potreby trošku vody a sójovú omáčku. Hotové podávame najlepšie s ryžou (použil som guľatozrnnú ryžu Natural "Marianna").

Žiadne komentáre: