"Sviečková"

Suroviny:
350g mrazenej zeleniny na sviečkovú (mrkva, petržlen, zeler)
45g sójových kociek
200g cestovín
2 cibule
3 bobkové listy
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
sójová omáčka
horčica
mletý muškátový oriešok
olej
soľ

Postup:
Sójové kocky namočíme, pridáme sójovú omáčku. Zmäknuté ich opražíme na oleji, pridáme nakrájanú cibuľu, neskôr 3 kávové lyžičky horčice, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku.
Zeleninu na sviečkovú podusíme na ďalšej cibuli s troškou oleja, bobkovým listom a čiernym korením, neskôr podlejeme vodou. Asi za 20 minút je zelenina mäkká, môžeme ju prepasírovať alebo rozmixovať, podľa potreby dolejeme vody, pridáme mletý muškátový oriešok, dosolíme a necháme prejsť varom. Hotovú omáčku podávame so sójovými kockami, ako príloha sú vhodné cestoviny alebo knedľa.


Žiadne komentáre: