Fazuľovo - cícerový guláš

Suroviny:
100g veľkej čiernej fazule
50g cíceru (použil som značku Lagris)
2 stredné cibule
3 strúčiky cesnaku
2 sójové párky (prípadne hydinové)
1 mrkva
1 petržlen
1 zemiak
1 zelená paprika
2 kávové lyžičky gulášového korenia
2 kávové lyžičky mletej červenej papriky
2 kávové lyžičky majoránky
2 kávové lyžičky cesnakovej soli
štipka mletého korenia
2 bobkové listy
olej

Postup:
Fazuľu a cícer (najlepšie na noc) namočíme na 12 hodín do vody. Nakrájanú cibuľu s cesnakom osmažíme na oleji, pridáme koreniny (okrem cesnakovej soli). Na pripravený základ vsypeme fazuľu s cícerom a dolejeme vodu, v ktorej boli strukoviny namočené. Varíme na miernom plameni asi 1 hodinu. Potom pridáme nakrájanú mrkvu s petržlenom a paprikou a varíme ďalšiu 1/2 hodinu. Polievku osolíme cesnakovou soľou a pridáme do nej nakrájaný zemiak a sójové párky. Podľa potreby dolejeme vodu a varíme do zmäknutia ďalšiu hodinu. Hotový guláš podávame s domácim chlebom alebo posúchmi.


Žiadne komentáre: