Špaldový chlebík z malej Remosky

Suroviny:
400g celozrnnej špaldovej hladkej múky (EkoTrend Myjava)
100g pšeničnej hladkej múky
4 polievkové lyžice oleja
430ml vlažnej vody
1 kávová lyžička soli
1 kávová lyžička trstinového cukru
1 polievková lyžica rasce
5g droždia (s modrou lastovičkou - polovica sáčku)

Postup:
Zo surovín vypracujeme chlebové cesto, ktoré necháme odpočívať 1 hodinu. Potom cesto preložíme do olejom vymazanej formy (spodok malej Remosky) a necháme v nech vykysnúť ďalšiu hodinu. Ďalej pečieme zhruba 35 až 40 minút od zapnutia Remosky.

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

tak tento chlebik som nedavno piekla...je naozaj uzasny...skvela chut....ja som ho vsak robila vo svojej domacej pekarnicke Moulinex....