Tofu na pive s haluškami

Suroviny:
1 biele tofu
1 stredná cibuľa
3dcl piva
3 polievkové lyžice kečupu
1 polievková lyžica mletej červenej papriky
1/2 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
3 kávové lyžičky sušeného cesnaku
1 čajová lyžička majoránky
1 a 1/2 hrnčeka špaldovej múky
1 vajíčko
olej
soľ

Postup:
Cibuľu popražíme na oleji pridáme mletú papriku, černe korenie a na kocky nakrájané tofu. Chvíľu popražíme a podlejeme pivom, prikryté povaríme 15 minút. Pridáme cesnak a kečup, zamiešame a odkryté povaríme cca 5 minút aby sa odparila tekutina a jedlo sa zahustilo. Odstavíme a vmiešame majoránku. Zo špaldovej múky, vajíčka, soli a vody vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého vo vriacej osolenej vode uvaríme halušky - noky cca 5 min. Hotové polejeme troškou oleja a premiešame aby sa nezlepili. Podávame so zeleninovou oblohou.

Žiadne komentáre: