Španielske vtáčiky

Suroviny:
100g sójových plátkov
4 ks sójových párkov
2 na tvrdo uvarené vajíčka
kyslé uhorky
horčica
čierne korenie
mletá červená paprika
kurkuma
cibuľa
cesnak
olej
250g tarhone

Postup:
Sójové plátky zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť 30 minút. Odkvapkané a vychladnuté potrieme z jednej strany horčicou, osolíme a okoreníme. Na jeden plátok uložíme štvrťku vajíčka, kúsok uhorky a kúsok párku. Druhým plátkom prikryjeme a niťou pevne zviažeme. Takto pripravíme asi osem kúskov, ktoré z oboch strán opečieme na oleji a vyberieme na tanier. Do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu s cesnakom, popražíme a pridáme kurkumu, lyžičku horčice, zvyšné na kolieska nakrájané párky a na kocky nakrájané uhorky. Krátko podusíme a na zmes poukladáme opečené vtáčiky, podlejeme vodou a prikryté dusíme 20 minút. Po prvých desiatich minútach otočíme. Hotové podávame s tarhoňou, ktorú popražíme na troške oleja do hneda, zalejeme osolenou vodou. Varíme 5 minút a prikrytú necháme odstáť 20 minút. Na záver scedíme.

Žiadne komentáre: