Suroviny:
1 hrnček špaldovej múky
1 hrnček hrubozrnnej pšeničnej múky
2 hrnčeky hladkej pšeničnej múky
2 lyžice slnečnicového oleja
5g sušeného droždia (modrá lastovička 1/2 sáčku)
1 kávová lyžička soli
2 kávové lyžičky trstinového cukru
1 hrnček vlažnej vody
olej na vyprážanie
4 strúčiky cesnaku
Múky zmiešame, pridáme droždie a ostatné suroviny, ktoré zalejeme vlažnou vodou. Vypracujeme stredne tuhé cesto a prikryté necháme odpočinúť 30 minút na teplom mieste (pod perinou).
Potom cesto rozdelíme na 8 častí z ktorých formujeme langoše (od stredu po okraje).
Vypražíme ich po oboch stranách a hotové potrieme cesnakom so soľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára